Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Κώστας Θωμαΐδης: Το άρωμα του χρόνου (1999)

Συνεχίζοντας τη συνεπή πορεία του στο ελληνικό τραγούδι ο εξαίρετος ερμηνευτής Κώστας Θωμαΐδης έκλεισε τους λογαριασμούς του με τον προηγούμενο αιώνα ηχογραφώντας τον ωραιότερο ίσως προσωπικό του δίσκο το 1999 με τίτλο "Το άρωμα του χρόνου" για λογαριασμό της EMI και μάλιστα στη διεθνή ετικέτα His Master's Voice που εκείνο τον καιρό είχε για υπεύθυνο των ελληνικών της εκδόσεων τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Βεβαίως είναι γνωστή η διαχρονική σχέση του συνθέτη με τον τραγουδιστή κι αυτό συνέβαλε στην έκδοση αυτού του αξιόλογου δίσκου με υπεύθυνο παραγωγής τον Μικρούτσικο.
Πρόκειται πράγματι για μια εξαιρετικά επιμελημένη ψηφιακή έκδοση με πολύ φροντισμένο και καλαίσθητο artwork, αλλά κυρίως με ωραία τραγούδια, γραμμένα πάνω στο χρώμα της φωνής του Θωμαΐδη από δύο εκλεκτούς τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, τον Νίκο Ζούδιαρη και τον Μίνωα Μάτσα. Υπάρχουν επίσης και τρία τραγούδια με μουσική του ίδιου του τραγουδιστή. Τρυφερές μπαλάντες με έντονη μελωδική φόρτιση και καλοδουλεμένη ενορχήστρωση από τον κιθαρίστα Γιάννη Παπαζαχαριάκη, εκτός από τα τραγούδια του Μάτσα που τα ενορχήστρωσε ο ίδιος.
Στίχους έγραψαν ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Ισαάκ Σούσης και ο Θέμης Μουμουλίδης. Σε δυο τραγούδια τον τραγουδιστή συνοδεύει ο Θάνος Μικρούτσικος.


(c) EMI/His Master's Voice | 1999 | πηγή: d58/OO

Δεν υπάρχουν σχόλια: