Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Γιώργος Κριμιζάκης: Έτσι είναι η αγάπη (1977)

Ο συνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης εμφανίστηκε στα όψιμα χρόνια του Νέου Κύματος με τραγούδια για την Καίτη Χωματά, τη Ρένα Κουμιώτη και τον Μιχάλη Βιολάρη. Η δεκαετία του '70 υπήρξε παραγωγικόκατη για τον ίδιο, ενώ η εμπορική επιτυχία ήρθε λίγο αργότερα μέσα από τις συνεργασίες του στους σατιρικούς δίσκους του Χάρρυ Κλυνν.
Το 1977 υπήρξε το παραγωγικότερο στην καριέρα του Γιώργου Κριμιζάκη. Τέσσερις προωπικοί δίσκοι κι άλλοι τόσοι με συμμετοχές του καταγράφηκαν εκείνη τη χρονιά! Ήδη έχουμε στο Δισκοβόλο το δίσκο "Με αγάπη" από την πλούσια σοδειά εκείνης της χρονιάς. Και σήμερα έχει σειρά ο δίσκος "Έτσι είναι η αγάπη" που εκδόθηκε από τη Zodiac, την εφεδρική εταιρία της Lyra.
Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα καλογραμμένα ελαφρολαϊκά τραγούδια σε στίχους της Σώτιας Τσώτου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Ξενοφώντα Φιλέρη. Δεν γνώρισαν ιδιαίτερη δημοτικότητα τα τραγούδια του δίσκου, αλλά αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί ακούγονται ευχάριστα και απηχούν το χαρακτηριστικό ήχο εκείνης της εποχής, πριν το είδος εκφυλιστεί. Άλλωστε ο Κριμιζάκης ξέρει καλά τους κώδικες αυτού του είδους κι έχει γράψει κατά καιρούς πολύ όμορφα τραγούδια, ενώ οι ενορχηστρώσεις του είναι πάντα προσεγμένες, χωρίς ογκώδη οργανικά σχήματα που εξυπηρετούν τον φτηνό εντυπωσιασμό.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν δύο νέοι τότε λαϊκοί ερμηνευτές: Η Έλενα Κωστή που λίγο νωρίτερα τη γνωρίσαμε από τις "Παραλογές" (1975) του Αργύρη Κουνάδη, και ο Κώστας Μαντζόπουλος που ξεκίνησε με τα "Αντάρτικα" του Πάνου Τζαβέλλα.


(c) LP | Lyra/Zodiac | 1977 | πηγή: Δημ.Δημ., d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: