Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Βίκυ Μοσχολιού: This Is Viky Mosholiou (1971)

Το 1971 από την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Peters (P.I.-LPS-50), η οποία συχνά περιλάμβανε στο ρεπερτόριό της και Έλληνες καλλιτέχνες επανεκδίδοντας αυτούσιους δίσκους τους ή συλλογές με μια τουριστική αισθητική που μπορούσε να προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον, εκδόθηκε ένας δίσκος αφιερωμένος στη Βίκυ Μοσχολιού με τίτλο "This Is Viky Mosholiou"
Πρόκειται για μια συλλογή δώδεκα τραγουδιών της μεγάλης ερμηνεύτριας που ηχογραφήθηκαν για τη Philips κατά τη διετία 1970-1971, όταν η Μοσχολιού είχε μεταπηδήσει στη συγκεκριμένη εταιρία μετά τη μακροχρόνια και άκρως αποδοτική συνεργασία της με την Columbia. 
Τα περισσότερα τραγούδια είχαν ήδη εκδοθεί την ίδια χρονιά στο άλμπουμ "Βίκυ Μοσχολιού" της ελληνικής Philips (Olympic) και φέρουν τις υπογραφές του Γιώργου Ζαμπέτα, του Χρήστου Λεοντή, του Άκη Πάνου, του Μίμη Πλέσσα και του Γιώργου Χατζηνάσιου.  
Το ξεχωριστό ενδιαφέρον όμως του αμερικανικού δίσκου εντοπίζεται στο ανέκδοτο τραγούδι "Κάθε αγάπη" σε μουσική και στίχους του Μίμη Πλέσσα, το οποίο δεν έχει περιληφθεί ποτέ σε καμία άλλη ελληνική συλλογή τραγουδιών της Μοσχολιού. Το τραγούδι αυτό είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1971 σε δισκάκι 45 στροφών μαζί με το τραγούδι "Ρίξε μια ζαριά" πάλι του Πλέσσα σε στίχους της Βαρβάρας Τσιμπούλη. Φυσικά το 45άρι αυτό είναι πλέον εντελώς δυσεύρετο στη φυσική του μορφή, αλλά ευτυχώς διαθέσιμο στο διαδίκτυο.
Να αναφέρω επίσης ότι το τραγούδι του Άκη Πάνου "Τι λες καλέ" εδώ ακούγεται σε διαφορετική εκτέλεση από τη γνωστή που έχει περιληφθεί στη συλλογή "Πορτρέτα" (1977) της Βίκυς Μοσχολιού. Γενικά πάντως, αν και ασφαλώς πρόκειται για σπάνια πλέον έκδοση, θα τη χαρακτήριζα φτωχή και πρόχειρη, αφού δεν αναφέρονται καν οι συντελεστές των τραγουδιών ούτε στο εξώφυλλο, ούτε στις ετικέτες του δίσκου!



(c) LP | P.I. Records | 1971 | πηγή: tzil

Δεν υπάρχουν σχόλια: