Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Θόδωρος Αναστασίου: Ντεμοντέ (1986)

Ο Θόδωρος Αναστασίου, αν και μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό, είναι ένας ενδιαφέρων καλλιτέχνης που ανήκει στην πρώιμη γενιά τραγουδοποιών, οι οποίοι εμφανίστηκαν πριν από τη δεκαετία του '90 που χαρακτηρίστηκε ως η δεκαετία των τραγουδοποιών. Ανήκει δηλαδή στη γενιά εκείνη που άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη τραγουδοποιητική ανθοφορία του '90, συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ή των αδελφών Κατσιμίχα και λίγο προγενέστερος του Σωκράτη Μάλαμα.
Ο Αναστασίου είχε συνεργαστεί για ένα διάστημα και με τον Σείριο του Μάνου Χατζιδάκι ως ενορχηστρωτής, ενώ συμπορεύτηκε με τον Κώστα Καραγιάννη στο συγκρότημα Demode Duet, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Ντεμοντέ" που κυκλοφόρησε το 1986. 
Πρόκειται για ένα άλμπουμ με ένδεκα μπαλάντες σε λάτιν ρυθμούς που αφήνουν μια χαλαρή κι ευχάριστη αίσθηση στο άκουσμά τους και σε κάνουν να θέλεις να τις ξανακούσεις ανυπόμονα. Τζαζ αποχρώσεις και αξιόλογοι μουσικοί με τη συμμετοχή και του μπουζουξή Μανώλη Πάππου. Τραγουδά ο συνθέτης, ενώ στα φωνητικά συμμετέχουν οι Παναγιώτης Ντουνιαδάκης και η Ρούλα Μπεκάκου Την παραγωγή υπογράφει ο Αντώνης Βαρδής.

(c) LP | CBS | 1986 | Πηγή: Αέναος/d58


Δεν υπάρχουν σχόλια: