Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Σκηνική δισκογραφία | Γιώργος Χατζηνάσιος: Σ' αγαπώ (1971/1992)

Η ταινία "Σ' αγαπώ" της Finos Film γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία το 1971, τη χρονιά της πρώτης της προβολής, με 393.137 συνολικά εισιτήρια καταλαμβάνοντας τη 2η θέση από τις εγχώριες παραγωγές της χρονιάς. Λίγο αργότερα, μέσα στην ίδια χρονιά, είχε παιχτεί και η ταινία "Η Αλίκη δικτάτωρ" που όμως είχε μικρότερη εμπορική απήχηση. 
Κοινό στοιχείο και των δύο ταινιών η παρουσία στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο απόγειο της δημοτικότητάς της, έχοντας ήδη περάσει στη μετά Παπαμιχαήλ εποχή και λίγο πριν εγκαταλείψει τη μεγάλη οθόνη, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις μεγάλες θεατρικές παραγωγές. Δεύτερο κοινό στοιχείο των δύο ταινιών ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης, αδελφός της μεγάλης σταρ. Στην ταινία έλαβαν μέρος και οι ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Γαλανός, Μπέττυ Αρβανίτη, Σπύρος Καλογήρου και Νότης Περγιάλης. Σκηνοθέτης ο αδελφός της Τάκης Βουγιουκλάκης. 
Το τρίτο κοινό στοιχείο ήταν η παρουσία του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου στη μουσική τους επένδυση, σε μια εποχή που ο πολυγραφότατος συνθέτης έκανε ακόμη τα πρώτα του βήματα στην ελληνική μουσική και δισκογραφία. Οργανικά θέματα με συμφωνικές πινελιές που χρωματίζουν χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας μαζί με δυο τραγούδια, το ένα χορωδιακό στην έναρξη της ταινίας κι ένα ακόμη σε ποπ ρυθμό ("Άσπρο περιστέρι σ' αγαπώ") σε στίχους Πάνου Κοντέλη που ερμηνεύει η Αλίκη. Το θέμα του κομματιού "Αναμνήσεις" αργότερα απέκτησε στίχους από τη Λίνα Νικολακοπούλου κι έγινε το τραγούδι "Μ' αυτόν τον έρωτα" που ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη στο δίσκο "Παιχνίδι για δύο" (1986).
Το soundtrack της ταινίας παρέμεινε για χρόνια ανέκδοτο και πρωτοκυκλοφόρησε το 1992 χάρις στη φροντίδα του δραστήριου ηθοποιού και παραγωγού Μάκη Δελαπόρτα.

(c) CD | Lyra | 1971/1992 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: