Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Δισκογραφία Τάσου Καρακατσάνη: ...των ανέμων επιβάτες (2006)

Το 2006 ο Τάσος Καρακατσάνης μας έδωσε τον πρώτο ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών του στην κατηγορία της μελοποιημένης ποίησης με δεκατέσσερα τραγούδια σε ποίηση του Παναγιώτη Καρακούλη. 
Ο Παναγιώτης Καρακούλης (γενν. 1944) είναι γιατρός και ποιητής της σύγχρονης γενιάς. Έχει εκδώσει μία ανθολογία νεοελληνικής ποίησης με τίτλο "Χρυσός σε ματ" και τις ποιητικές συλλογές "Έλενα και κάποιες σκέψεις" και "Έλενα ΙΙ", ενώ το 2008 κυκλοφόρησε μια συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του με τίτλο "Συγκομιδή Α'" (ποιήματα 1995-2005). Έχει γράψει επίσης και τα θεατρικά "Μουσική Δωματίου" και "Βιτρίνα νυφικών", ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του "Λαϊκού Θεάτρου" Νέας Ερυθραίας.
Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν ο σταθερός συνοδοιπόρος του συνθέτη Γιάννης Θωμόπουλος, η ηθοποιός Άρτεμις Αποστολοπούλου, ο τενόρος Λευτέρης Τουμαράς και ο ποιητής και συνθέτης Περικλής Χειλάς. Ο Τάσος Καρακατσάνης απαγγέλλει στίχους. Συμμετέχει επίσης Λαϊκό Μουσικό Σύνολο υπό τη διεύθυνση του συνθέτη με σολίστ τους Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Παύλο Τριανταφυλλίδη (τρομπόνι), Φωτεινή Νικολοπούλου (βιολοντσέλο) και τον συνθέτη στο πιάνο.

(c) CD | Omikron | 2006 | Πηγή: ΟΟ/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: