Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Χάρης Κανδηλώρος: Αντιοξειδωτικά, ποια, πού, πώς...

Ανοίγω σήμερα μια μικρή παρένθεση στη συνεχή ροή δισκοπαρουσιάσεων, για να σταθώ με πολλή χαρά σε ένα καινούργιο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από το Athenian Science Publisher και φέρει την υπογραφή του φίλου Χάρη Κανδηλώρου, γνωστού Ενδοκρινολόγου, Διαβητολόγου και Διατροφολόγου (και εκλεκτικού μουσικόφιλου) της Αθήνας. 
Πρόκειται για ένα μάλλον ασυνήθιστο κι επομένως πρωτότυπο βιβλίο με τίτλο «Αντιοξειδωτικά: Ποια, Πού, Πώς» που εστιάζει το ενδιαφέρον του στο μεγάλο καθημερινό πρόβλημα της διατροφής μας. Οι 560 σελίδες του βιβλίου πραγματεύονται τις αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφών. Ο συγγραφέας επί δύο χρόνια συγκέντρωσε όλες τις επιστημονικές πληροφορίες από την ιατρική βιβλιογραφία για 110 τροφές και 60 αντιοξειδωτικές ουσίες. «Μαγείρεψε» και παρουσιάζει 50 συνταγές πρωτότυπες που συνοδεύονται και με έγχρωμες φωτογραφίες.
Το βιβλίο αυτό θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει κείμενο αναφοράς για όσους ασχολούνται με τη διατροφή, αλλά και ένα εγκόλπιο όπου μπορεί να ανατρέχει όποιος ψάχνει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση μακριά από τις αδιανόητες μερικές φορές ανακρίβειες που κατακλύζουν το διαδίκτυο από ποικίλους αναξιόπιστους «ειδικούς»!
Αλλά και κάτι ακόμα: Όποιος θέλει να διαβάσει πού και πότε αναφέρεται για πρώτη φορά ένα τρόφιμο στην αρχαία ελληνική γραμματεία, θα βρει το αυθεντικό κείμενο του Διοσκουρίδη, του Θεόφραστου, του Γαληνού κ.ά. μαζί με την μετάφραση, ενώ επιλεγμένοι μεσαιωνικοί στίχοι του Πτωχοπρόδρομου διανθίζουν με χιούμορ τις περισσότερες συνταγές.
Το πολύ ενδιαφέρον και χρηστικό αυτό βιβλίο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο.
 Για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη διεύθυνση: 
https://mmb.org.gr/el/event/paroysiasi-vivlioy-antioxeidotika-poia-poy-pos-toy-hari-kandiloroy?fbclid=IwAR3q8i9NbodmCCJ-Q7qTadezP3ThcbVf8NtdRabkh28LMZZjrGRrOFSY6oA

Δεν υπάρχουν σχόλια: