Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 η Βίκυ Μοσχολιού βρισκόταν κάτω από τη στέγη της Columbia, όπου και έχτισε ένα ακαταμάχητο ρεπερτόριο με δεκάδες σπουδαία τραγούδια από τις συνεργασίες της με τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής. Μάλιστα στο διάστημα 1964-1968 είχε και την πολύ γόνιμη συνεργασία της με τον κορυφαίο λαϊκό συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα που απέφερε δεκαπέντε συνολικά τραγούδια, μερικά από τα οποία αποτελούν εμβληματικές στιγμές ολόκληρης της καριέρας της.
Με το ξεκίνημα της δεκαετίας του '70 η Βίκυ Μοσχολιού μετακινήθηκε στην Polygram, όπου παρέμεινε ως το 1973 χτίζοντας μια δεύτερη καριέρα που διανθίστηκε με καινούργιες επιτυχίες από τις συνεργασίες της με τρεις κυρίως συνθέτες, τον Δήμο Μούτση, τον Άκη Πάνου και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Ειδικότερα με τον Ζαμπέτα στο διάστημα αυτό ηχογράφησε δεκατέσσερα συνολικά τραγούδια, από τα οποία ξεχώρισε ο περίφημος "Αλήτης", ένα από τα πιο πολυτραγουδισμένα σουξέ της καριέρας της. Τα έξι από τα τραγούδια αυτά ("Αλήτη", "Πού ήσουν και χάθηκες", "Το γράμμα κι η φωτογραφία", "Τον άγγελο που σου 'στειλα", "Μελαμψός και μελανούρι", "Το αδιέξοδο") κυκλοφόρησαν το 1971 σε τρεις δίσκους 45 στροφών, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ κυκλοφόρησαν το 1972 με το δίσκο 33 στροφών "Περιπέτειες", όπου ο ίδιος ο Ζαμπέτας ερμήνευσε τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια του δίσκου. Οι στίχοι των τραγουδιών γράφτηκαν από τους σταθερούς συνεργάτες του συνθέτη Δημήτρη Χριστοδούλου, Αλέκο Καγιάντα, Ξενοφώντα Φιλέρη, Διονύση Τζεφρώνη και Νίκο Μπακογιάννη.
Όλο αυτό το πολύ ενδιαφέρον υλικό εκδόθηκε σε μια συγκεντρωτική έκδοση της Polygram με τίτλο "Η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδά Γιώργο Ζαμπέτα" που κυκλοφόρησε το 1995. Συγκριτικά με τα τραγούδια της περιόδου της Columbia, εδώ δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε υλικό της ίδιας ποιότητας, ασφαλώς όμως κάποια από αυτά τα τραγούδια ("Αλήτης", "Πού ήσουν και χάθηκες", "Το γράμμα κι η φωτογραφία, "Παιδί της νύχτας", "Αδιέξοδο") αποτελούν ξεχωριστές στιγμές στην πλούσια καριέρα της μεγάλης ερμηνεύτριας.