Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Γιώργος Χατζηνάσιος, Δήμητρα Γαλάνη: Παιχνίδι για δύο (1986)

Αφού προηγήθηκαν οι δύο πολύ πετυχημένοι εμπορικά κύκλοι τραγουδιών "Για σένα τον άγνωστο" (1983) με τη Μαρινέλλα και "Η ενδεκάτη εντολή" (1985) με τη Νάνα Μούσχουρη, το 1986 ο Γιώργος Χατζηνάσιος επανήλθε σε μια παλιά συνοδοιπόρο του, με την οποία είχε ήδη πολύχρονη συνεργασία. Μιλώ φυσικά για τη Δήμητρα Γαλάνη, με την οποία ο συνθέτης μέσα στη δεκαετία του '70 είχε συναντηθεί σε πέντε προσωπικούς του δίσκους: "4.5.3" (1972), "Έχει ο Θεός" (1973), "Διαδρομή" (1973), "Λεύκωμα" (1976) και "Εικόνες" (1979). 
Η έκτη και τελευταία τους συνεργασία ήρθε με τον κύκλο τραγουδιών "Παιχνίδι για δύο" που κυκλοφόρησε από τη Minos το 1986 και περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου με αποκλειστική ερμηνεύτρια τη σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη. Ο έμπειρος συνθέτης έγραψε τραγούδια απόλυτα ταιριαστά στα φωνητικά χαρακτηριστικά της ερμηνεύτριας, η οποία και τα υπηρετεί με απόλυτη εκφραστική επάρκεια. Ξεχώρισαν κυρίως τα τραγούδια "Μ' αυτόν τον έρωτα" και "Σ' όποιον αρέσουμε", αλλά νομίζω πως υπάρχουν άλλες στιγμές του δίσκου που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως το τρυφερό "Έτσι όπως τα λες", η μελωδία του οποίου αποτελεί και τον οργανικό επίλογο του δίσκου, αλλά και το νοσταλγικό "Για σένα εγώ" με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του μαντολίνου να αποπνέει μιαν υπέροχη διάθεση αναπόλησης. 
Στο ομότιτλο τραγούδι την ερμηνεύτρια συνοδεύει ο Γιάννης Πάριος, στο "Ταμπού" μαζί της είναι η Τάνια Τσανακλίδου και ο συνθέτης, ενώ το "Για σένα εγώ" το μοιράζεται με την ευαίσθητο ερμηνευτή Διονύση Θεοδόση. Την ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης.

(c) CD | Minos | 1986 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: