Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Ντουνιάς: Γλυκοχαράματα (2005)

Διανύοντας την πιο παραγωγική φάση της καριέρας του ο Βαγγέλης Κορακάκης ολοκληρώνει τη γόνιμη τετραετία 2002-2005 με τον κύκλο τραγουδιών "Γλυκοχαράματα" που εκδόθηκε το 2005 και πάλι από την καινούργια τότε δισκογραφική εταιρεία Δίκτυο, την οποία ο ίδιος είχε εγκαινιάσει το 2002 με το άλμπουμ "Κρύπτη". 
Με το δίσκο αυτό ο συνθέτης συναντιέται για πρώτη φορά με τον παλιό λαϊκό ερμηνευτή Γιάννη Ντουνιά δίνοντάς του την ευκαιρία να επανέλθει στο προσκήνιο μετά από πολύχρονη απουσία από τη δισκογραφία, γεγονός που τον έκανε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του εξηγώντας ότι η επιστροφή του έγινε γιατί «τώρα υπάρχει λόγος» κι αυτός δεν ήταν άλλος από το πολύ καλό υλικό που του πρόσφερε ο συνθέτης.
Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα καλογραμμένα λαϊκά τραγούδια γραμμένα πάνω στα γνωστά στάνταρ του συνθέτη με στρογγυλεμένη μελωδική γραμμή και προσεγμένη ενορχήστρωση, την οποία και πάλι υπογράφει ο Αλέξης Βάκης, ενώ στα μπουζούκια είναι ο συνθέτης μαζί με τον Μανώλη Πάππο. Μάλιστα η ηχογράφηση έγινε σύμφωνα με τα παλιά πρότυπα, με ταυτόχρονη δηλαδή εγγραφή της φωνής με την ορχήστρα. Καλογραμμένοι επίσης και οι στίχοι με θεματολογία αντλημένη από την καθημερινότητα και φυσικά γνήσια λαϊκή ερμηνεία από τον παλαίμαχο ερμηνευτή. Στα φωνητικά συμμετέχουν η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και ο Βασίλης Κορακάκης. Ο δίσκος είναι αφιερωμένος στον εμβληματικό ραδιοφωνικό παραγωγό και ερευνητή του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού Πάνο Γεραμάνη.

(c) CD | Δίκτυο | 2005 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: