Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Άκης Πάνου: Το μέτρο της αγάπης (1980)

Η πολύ παραγωγική δεκαετία του '70 κλείνει για τον Άκη Πάνου με τον ξεχασμένο δίσκο "Το μέτρο της αγάπης" που κυκλοφόρησε το 1980 σε ανεξάρτητη παραγωγή από τους Αδελφούς Φαληρέα
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη έκδοση που αρχικά κυκλοφόρησε στην Αμερική με τίτλο "Το λάθος έχει γίνει", πριν δει το φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα στο περιθώριο της επίσημης δισκογραφίας του συνθέτη που λίγο νωρίτερα είχε παρουσιάσει τα άλμπουμ "Παρών" (1977) από την Columbia και "Σεισμός" (1978) από τη CBS, ενώ δυο χρόνια αργότερα θα μας δώσει και το "Θέλω να τα πω" (1982) από τη Minos ολοκληρώνοντας κάπου εκεί την πιο γόνιμη φάση της δισκογραφικής του δραστηριότητας.
Ο δίσκος περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια, από τα οποία το ένα ("Ελευθερία") είναι σε οργανική μορφή, όλα σε δεύτερη εκτέλεση από το ερμηνευτικό δίδυμο Νίκου και Λίτσας Παπαδάτου (Λίτσας Ζανέτ) που τότε εργάζονταν στην Αμερική. Έχουν επιλεγεί κυρίως τραγούδια από τα λιγότερο ακουσμένα που είχαν πρωτοκυκλοφορήσει μέσα στην προηγούμενη δεκαπενταετία με κύριο ερμηνευτή τον Μιχάλη Μενιδιάτη, αλλά και τους Στράτο Διονυσίου, Πόλυ Πάνου, Νίκο Ξανθόπουλο, Μαίρη Μαράντη και Βούλα Γκίκα. Πολύ προσεγμένη οργανική συνοδεία με επικεφαλής τον κορυφαίο μπουζουξή Κώστα Παπαδόπουλο συνοδευόμενο από το γιο του Δημήτρη, ενώ κιθάρα παίζει ο Μάριος Κώστογλου. Όλη την επιμέλεια της ενορχήστρωσης είχε ο ίδιος ο συνθέτης, ο οποίος μάλιστα σχεδίασε και το όμορφο εξώφυλλο.


(c) LP | Αφοί Φαληρέα | 1980 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: