Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Μουζάκης: Όταν λείπει η γάτα (ανέκδοτο)

Την ίδια χρονιά με την ταινία "Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος" (1962) ο Γιώργος Μουζάκης επένδυσε μουσικά και τη χαριτωμένη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Όταν λείπει η γάτα", όπου πρωταγωνιστούσαν η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Νίκη Λινάρδου, ο Ανδρέας Ντούζος, ο Γιάννης Βογιατζής (τραγουδιστής) και ο Νίκος Ρίζος.
Ο συνθέτης καταθέτει ένα χαρούμενο soundtrack, γραμμένο με μεγάλη μαεστρία και κέφι, παίζοντας με διάφορα μουσικά είδη, όπως το λαϊκό, το ελαφρό, το διεθνές κλπ. Ανάμεσα στα τραγούδια περιλαμβάνεται -όπως ήταν πολύ της μόδας εκείνη την εποχή- ένα χαριτωμένο "Twist" που ερμηνεύουν οι Αδελφές Μπρόγιερ, καθώς και μερικά καλογραμμένα τραγούδια: Το πανέξυπνο "Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες" με τους ευρηματικούς στίχους των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου που ερμηνεύουν ο Γιάννης Βογιατζής και ο Ανδρέας Ντούζος, το τρυφερό "Άσε τα χέρια σου" με τον Γιάννη Βογιατζή και το κεφάτο "Το παλιάμπελο" με τη Ρένα Βλαχοπούλου.
Το υπόλοιπο soundtrack περιλαμβάνει ορχηστρικά θέματα, ενώ σταχυολόγησα και μερικούς χαρακτηριστικούς διαλόγους που συνδέονται με τα τραγούδια.

(c) Ανέκδοτο soundtrack | 1962 | Πηγή: Πάνος/d58

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

1 σχόλιο:

Ελληνικό Σινεμά είπε...

Τέλειο υπέροχο μπορείτε να μου το στείλετε;