Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Αλκηστις Πρωτοψάλτη: Δικαίωμα (1988)

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος "Δικαίωμα" (1988), η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βρισκόταν στο ζενίθ της προσωπικής της διαδρομής μετά την ισχυρή ώθηση που έδωσε στην καριέρα της το "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ" (1985), αλλά και οι επόμενες συνεργασίες της με τον Σταμάτη Κραουνάκη στις περίφημες πια "Λεωφόρους".
Ο δίσκος αυτός αποτελεί ένα αξιόλογο δείγμα της συνθετικής ικανότητας τριών καταξιωμένων τραγουδιστριών, της Δήμητρας Γαλάνη, της Χαρούλας Αλεξίου και της Νένας Βενετσάνου, καθώς και ενός εμβληματικού τραγουδιστή, του Γιάννη Πάριου, οι οποίοι εδώ δείχνουν τη γενναιοδωρία τους απέναντι στη ραγδαία ανερχόμενη συνάδελφό τους συνεισφέροντας ο καθένας από δύο ή τρία τραγούδια, μαζί με άλλα δύο του επί χρόνια πλέον στενού συνεργάτη της ερμηνεύτριας Σταμάτη Κραουνάκη.
Και είναι αλήθεια ότι οι εν λόγω δημιουργοί καταθέτουν εδώ μερικές υπέροχες μελωδίες με έκδηλα τα ίχνη της βαθιάς τους ευαισθησίας. Κορυφαία δείγματα τα τραγούδια "Δικαίωμα", "Στις 12 ακριβώς", "Ζήτα μου ό,τι θες", "Το χειροκρότημα" και "Παιδικά παιχνίδια", χωρίς να λείπουν βέβαια και οι εξωστρεφείς στιγμές, όπως τα χορευτικά "Ώπα, είπα, λέω" και "Στη Ραφήνα"
Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Νίκος Κούρος. Διαχρονικός δίσκος που διατηρεί ακόμη τη φρεσκάδα και το ενδιαφέρον του.

(c) CD | Polydor | 1988 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: