Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Εδώ Λιλιπούπολη (έκδοση 2001)

Τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2001 στο Μουσικό Θέατρο του Βόλου και με πρωτοβουλία του τότε διευθυντή του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου παρουσιάστηκε σε δυο υπέροχες βραδιές η περίφημη "Λιλιπούπολη", τα τραγούδια από τη θρυλική ραδιοφωνική σειρά του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι. 
Αφορμή για τη νέα αυτή παρουσίαση του έργου στάθηκε η συμπλήρωση 25 χρόνων της ιστορικής αυτής σειράς από το 1976 που πρωτοπαρουσιάστηκε στο ραδιόφωνο ταράζοντας τα νερά της τότε πολιτικής ορθότητας και προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, που ωστόσο δεν έκαμψαν την αποφασιστικότητα του Μάνου Χατζιδάκι να συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς τη ριζοσπαστική αυτή "παιδική" εκπομπή.
Η ζωντανή αυτή παρουσίαση του έργου ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο την ίδια χρονιά από τη Lyra. Περιλαμβάνονται 31 τραγούδια με τις υπογραφές των τριών συνθετών που τα είχαν γράψει στην πρώτη τους εκδοχή, δηλαδή του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, όλα σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή. Ερμηνευτές και πάλι οι ίδιοι: Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνης Κοντογεωργίου. Συμμετέχει η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Διαμαντόπουλου, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου υπό τη διεύθυνση του Συμεών Κόγκαν.

(c) CD | Live | Lyra | 2001 | Πηγή: i0s/d58


Δεν υπάρχουν σχόλια: