Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Σταύρος Παπασταύρου: Γιαπωνέζικοι κήποι (1998)

Δώδεκα χρόνια μετά το πετυχημένο "Μίλα μου για μήλα" ο Σταύρος Παπασταύρου επανέρχεται με νέα τραγούδια. Πρόκειται για το άλμπουμ "Γιαπωνέζικοι κήποι" που εκδόθηκε από την Ankh Productions το 1998 με βασικό ερμηνευτή τον νεοφώτιστο τότε Γιώργη Χριστοδούλου.
Με το δίσκο αυτό που αποτελεί και την τελευταία επίσημη δισκογραφική κατάθεσή του ο Παπασταύρου δείχνει την ανήσυχη και αντισυμβατική καλλιτεχνική του φύση και μας προσφέρει ένα μπουκέτο φρέσκα τραγούδια σε ένα ύφος που παίζει με ποικίλα μουσικά ηχοχρώματα μιας σύγχρονης ποπ αισθητικής αρμονικά ταιριαστής με τους στίχους που υπογράφει ο ερμηνευτής.
Ο Γιώργης Χριστοδούλου ερμηνεύει τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική προσωπικότητα με σπουδές στη δραματική σχολή και αρκετές θεατρικές εμφανίσεις, αλλά και εκλεκτές μουσικές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Καραΐνδρου, ο Νότης Μαυρουδής, ο Νίκος Ξυδάκης, η Δήμητρα Γαλάνη και η Νένα Βενετσάνου. Τα τελευταία χρόνια είναι εγκατεστημένος στη Βαρκελώνη, αλλά συνεχίζει πάντα να δίνει το δικό του παρών στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας.
Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης η Νένα Βενετσάνου, ο Αδάμ Ματθαίος και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου ερμηνεύοντας το θεατρικό "Βαλς του Ρωμαίου". Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο συνθέτης.

(c) CD | Ankh | 1998 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: