Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ηδύλη Τσαλίκη: Αυταπάτη (1983)

Η υπέροχη κυρία Ηδύλη Τσαλίκη πέρασε ως διάττων αστέρας από το ελληνικό τραγούδι: Μας συστήθηκε με δυο υπέροχα τραγούδια και μας χάρισε μία και μοναδική ολοκληρωμένη δουλειά, αφού νωρίτερα είχε καθηλώσει το ακροατήριο των Πρώτων Αγώνων Ελληνικού Τραγουδιού της Κέρκυρας το 1981 με το πανέμορφο τραγούδι "Δικαίωση" πάνω σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη, το οποίο και της χάρισε δικαιότατα το πρώτο βραβείο, και λίγο αργότερα, χωρίς ποτέ να γνωρίσει την προσωπική της δικαίωση που τόσο της άξιζε, χάθηκε οριστικά από το προσκήνιο.
Αν θέλαμε λοιπόν να συνοψίσουμε την επίσημη καταγραφή της παρουσίας της Ηδύλης Τσαλίκη στην ελληνική δισκογραφία, πέρα από τα δυο τραγούδια που παρουσίασε στην Κέρκυρα ("Δικαίωση", "Νανούρισμα"), είχε επίσης συμμετοχή στους δίσκους του Λουκά Θάνου "Αναστροφή" (1983) και "Jazzburger" (1984), ενώ ενδιάμεσα παρουσίασε και τον μοναδικό προσωπικό της δίσκο με τίτλο "Αυταπάτη" που κυκλοφόρησε το 1983 από τη Philips. Αυτά είναι όλα κι όλα!
Ο δίσκος "Αυταπάτη" πάντως μας δίνει ένα πιο ολοκληρωμένο στίγμα των μουσικών χαρακτηριστικών της τραγουδοποιού. Δέκα τραγούδια αυτοσχεδιαστικής και ρυθμικής μορφής με εμφανείς επιρροές από το χώρο της τζαζ  που ενορχήστρωσε η ίδια σε συνεργασία με τον Λουκά Θάνου και τους μουσικούς Μάρκο Αλεξίου (πιάνο, πλήκτρα), Λευτέρη Τζήμα (κρουστά), Λάκη Ζώη (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρη Ζαφειρέλη (κλασική κιθάρα), Φίλιππο Τσεμπερούλη (σαξόφωνο) και Γιώργο Ζηκογιάννη (μπάσο).

(c) LP | Philips | 1983 | Πηγή: ΟΟ/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: