Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Νάντια Κωνσταντοπούλου: Σ' αγαπώ... σε μισώ (1983)

Επανέρχομαι και πάλι στη Νάντια Κωνσταντοπούλου, για μια προσθήκη στην προσωπική της δισκογραφία που σας είχα παρουσιάσει πριν από ένα χρόνο περίπου, θυμίζοντας ότι η σπουδαία αυτή ερμηνεύτρια σε ολόκληρη τη δεκαετία του '70 έδινε ένα σταθερό παρών με αλλεπάλληλους δίσκους, ενώ στη συνέχεια αραίωσε πολύ την παρουσία της μέχρι το 1993 που μας έδωσε την τελευταία προσωπική της δουλειά με τίτλο "Η Νάντια και οι επτά".
Ο δίσκος "Σ' αγαπώ... σε μισώ" κυκλοφόρησε το 1983 από την άσημη ετικέτα Ρυθμός ΑΕ, τρία χρόνια μετά το δίσκο "Μπράβο" με διασκευασμένα τραγούδια της Edith Piaf.
Δεν κρύβει εκπλήξεις κι αυτή η δουλειά. Κινείται στο γνώριμο ελαφρολαϊκό κλίμα των άλλων της δίσκων, με τον σύζυγό της και συνθέτη Τάκη Μωράκη να υπογράφει και πάλι τις περισσότερες συνθέσεις και μάλιστα σε δικούς της στίχους. Από δυο τραγούδια επίσης υπογράφουν οι Μίμης Πλέσσας και Γιάννης Κούσουλας κι ένα ο Τάκης Μουσαφίρης. Όλα ενορχηστρωμένα από τον Τάκη Μωράκη.
Πρόκειται για τραγούδια γραμμένα στην πεπατημένη του είδους που έμοιαζε πλέον εγκλωβισμένη στη μανιέρα της τυποποιημένης αναπαραγωγής ομογενοποποιημένων τραγουδιών. Μόνο το ομώνυμο κομμάτι ακούστηκε λίγο στην αρχή και στη συνέχεια ο δίσκος ξεχάστηκε ολοκληρωτικά, παρά την αξιοπρεπή παρουσία της ερμηνεύτριας. Η παρουσίασή του εδώ γίνεται μόνο για λόγους ιστορικής καταγραφής.


(c) LP | Ρυθμός ΑΕ | 1983 | πηγή: Δημ. Δημ./d58

1 σχόλιο:

Γιάννης Μ. είπε...

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη! Ευχαριστώ πολύ!
Γιάννης Μ.