Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Η Πόπη Αστεριάδη σε παιδικά τραγούδια του Γιώργου Οικονομίδη (1964)

Επανέρχομαι στην αγαπημένη νεοκυματική ερμηνεύτρια Πόπη Αστεριάδη, για να τη γνωρίσουμε στα πρώτα εφηβικά της βήματα στο χώρο του τραγουδιού, πριν ακόμα βρεθεί στη Lyra και ξεκινήσει τη μεγάλη της καριέρα δίπλα σε σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Μίμης Πλέσσας, ο Νότης Μαυρουδής, ο Λίνος Κόκοτος, ο Νίκος Χουλιαράς και τόσοι άλλοι. 
Το 1963 λοιπόν, δεκαπεντάχρονο ακόμη κοριτσόπουλο, μαζί με την πρώτη ξαδέρφη της Λουκία Φιλιππόνη, βρέθηκε στα περίφημα "Νέα ταλέντα" του διάσημου κονφερασιέ της εποχής Γιώργου Οικονομίδη στο αναψυκτήριο του Άλσους. Οι δυο τους εκεί τραγούδησαν Μίμη Πλέσσα με επιτυχία κι αυτό τους άνοιξε το δρόμο για μια σύντομη καριέρα ως ντουέτο Πόπη και Λουκία. Μάλιστα το ντουέτο αυτό είχε κι ένα πέρασμα από την ταινία του Πάνου Γλυκοφρύδη "Έξω φτώχεια και καλή καρδιά" με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο, ενώ συμμετείχε και σε περιοδεία μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα!
Την επόμενη λοιπόν χρονιά μετά τη γνωριμία τους με τον Γιώργο Οικονομίδη ηχογράφησαν μια σειρά παιδικών τραγουδιών υπό τη διαφημιστική χορηγία της φίρμας γάλακτος Σίσσυ. Πρόκειται για εννιά συνολικά σύντομα τραγουδάκια με μουσική του μαέστρου Γιάννη Διδίλη, στενού συνεργάτη αργότερα του Μίκη Θεοδωράκη, και στίχους του Γιώργου Οικονομίδη. Εκδόθηκαν διαδοχικά σε τρία δισκάκια 45 στροφών από τη Fidelity με το εξής περιεχόμενο:
  • Fidelity 7287: α' όψη: "Νάτο το καλό παιδί", "Τι δωράκι να σου φέρω" - β' όψη: "Για να παίρνεις πάντα 10", "Ένας γάτος με μουστάκι", "Το παιδί μόλις ξυπνήσει"
  • Fidelity 7317: α' όψη: "Τα παλιά σου τα παιχνίδια" - β' όψη: "Τσίου τσίου, κο κο κο"
  • Fidelity 7318: α' όψη: "Μη χτυπάς το σπουργιτάκι" - β' όψη: "Το πάθημα της αλεπούς", "Ένας γάτος με μουστάκι" (επανάληψη) 

(c) vinyl, 45'' | Fidelity | 1964 | Πηγή: Κ. Μέλλος



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είστε φοβεροί.Τίποτε άλλο.Μπράβο και πάλι μπράβο.

Ελληνικό Σινεμά είπε...

Πως μπορω να το ακουσω?

Ελληνικό Σινεμά είπε...

εδώ?

...ολοικ είπε...

Πα πα πα πα πα!!!Τι θησαυροι ειναι αυτοι!!!!!