Η δεύτερη δισκογραφική κατάθεση της Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας Γεωργίας Συλλαίου, μετά την πρώτη της εμφάνιση με το δίσκο Ιχνηλάτες του Ιούρα (1993), ήρθε το 1995 με τη συμμετοχή της στο δίσκο Το τρένο φάντασμα φίλος του Μιχάλη Σιγανίδη.
Ο Μιχάλης Σιγανίδης (γενν. 1958) ανήκει στην άτυπη σχολή της Θεσσαλονίκης που αναπτύσσεται στη συμπρωτεύουσα από τη δεκαετία ήδη του '80 με μπροστάρη τον Νίκο Παπάζογλου. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές και είναι δεξιοτέχνης του κοντραμπάσου και του μαντολίνου, ενώ ως συνθέτης κινείται κυρίως στο χώρο της τζαζ με σταθερούς συνεργάτες τον Κώστα Βόμβολο και τον Φλώρο Φλωρίδη, με τους οποίος μας έδωσε τις δύο πρώτες οργανικές τζαζ δουλειές του με τίτλο Krok Trio (1987-1988), ενώ το 1988 παρουσίασε τον πρώτο του δίσκο με τραγούδια (Μικρός αδελφός).
Η δεύτερη λοιπόν δουλειά του πάνω στο τραγούδι ήρθε το 1995 με το άλμπουμ Το τρένο φάντασμα φίλος. Αυτή τη φορά επέλεξε να επενδύσει μουσικά διάφορα ποιητικά κείμενα, ελληνικά ή ξένα. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται κείμενα του Μίλτου Σαχτούρη, του Ανδρέα Εμπειρίκου, του Νίκου Ασλάνογλου, του Ομάρ Καγιάμ, του Πολ Ελιάρ και του Σάμουελ Μπέκετ, καθώς και δικά του. Τις ελληνικές αποδόσεις των ξένων κειμένων έκαναν ο Αργύρης Ευστρατιάδης (Ομάρ Καγιάμ), ο Οδυσσέας Ελύτης (Ελιάρ) και ο Γιώργος Βέλλιος (Μπέκετ). Τα περισσότερα κομμάτια είναι αφιερωμένα σε φίλους του συνθέτη, ενώ το οργανικό θέμα "Πάντα χαίρεται" είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο.
Ο δίσκος κινείται καθαρά στο πεδίο της τζαζ μουσικής με ένα οργανικό σχήμα που απαρτίζουν άξιοι μουσικοί, μεταξύ των οποίων οι: Δήμος Δημητριάδης (φλάουτο, άλτο σαξόφωνο), Θοδωρής Ρέλλος (τενόρο σαξόφωνο), Φλώρος Φλωρίδης (μπάσο κλαρινέτο), Χρήστος Παρμενίδης (hammond, κύματα Μαρτινό), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ιωάννα Πολυζωίδου (πιάνο), Τάκης Κανέλος (τύμπανα) και φυσικά ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, κιθάρα).
Στα φωνητικά συμμετέχει, όπως είπαμε, η Γεωργία Συλλαίου και μαζί της ο Ισίδωρος Παπαδάμου, ο Αχιλλέας Γιαβάσογλου, η Αθηνά Σιγανίδου, ο Νικηφόρος Παπανδρέου, η Ρούλα Μανισάνου, ο συνθέτης και άλλοι, καθώς και η ανδρική χορωδία "Βορειοϋπηρέτες", ενώ στο ποίημα "Ο τρελός λαγός" ακούγεται και η αυθεντική φωνή του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη. Ο τίτλος του δίσκου είναι παρμένος από ένα διήγημα του δημοσιογράφου και κιθαρίστα Θέμελη Ρίζου, ενώ το εξώφυλλο αποτελεί ζωγραφικό πίνακα του ερασιτέχνη ζωγράφου Γιάννη Βογιατζή με τίτλο "Λούνα παρκ Αλεξανδρουπόλεως", έργο του 1982.